;
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
Filters
Αναζήτηση
Close
Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Ανακυκλώνω-Αλλάζω Θερμοσίφωνα


Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα “Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα” !

Αν αναρωτιόσουν πότε είναι η ιδανικότερη στιγμή να αντικαταστήσεις τον παλιό  ενεργοβόρο θερμοσίφωνα οφείλουμε να σε ενημερώσουμε πως δεν έχει υπάρξει ιδανικότερη περίοδος από το να το πάρεις απόφαση σήμερα κιόλας, εξοικονομώντας παράλληλα χρήματα για τα επόμενα έτη. Παρακάτω θα βρεις όλες τις απαντήσεις που αναζητάς με σκοπό την σωστή ενημέρωση σου για το Πρόγραμμα.


Τι ακριβώς είναι το Πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα»;

Τα νοικοκυριά που πληρούν τα κριτήρια θα λάβουν επιδότηση μέσω του προγράμματος «Ανακυκλώνω-Αλλάζω θερμοσίφωνα» με στόχο την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσιφώνων με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες.

Υπολογίζεται ότι μέσω του προγράμματος θα επωφεληθούν άμεσα τουλάχιστον 150000 νοικοκυριά, για τα οποία θα υπάρξει μείωση τουλάχιστον 210 εκατ. τόνων CO2 ανά έτος.

 

Ποια είναι τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν οι προς ανακύκλωση θερμοσίφωνες είναι:

  • Να είναι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες χωρητικότητας ≥ 40 λίτρων.
  • Να είναι λειτουργικοί πριν την απόσυρσή τους, το οποίο θα επιβεβαιωθεί μετά από γενικό έλεγχο.
  • Πριν την αντικατάστασή τους, να είναι τοποθετημένοι στην κατοικία, η οποία δηλώνεται στην αίτηση του Προγράμματος.


Ποια είναι τα κριτήρια με σκοπό την κατάταξη;

  • Το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας.
  • Οικογένειες με μέλη ΑμεΑ.
  • Μονογονεϊκές οικογένειες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο.
  • Οικογένειες με εξαρτώμενα μέλη.
  • Η τελική λίστα με τους δικαιούχους θα βγεί όταν θα έχουν αξιολογηθεί όλα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια

Πώς μπορείς να συμμετέχεις στο πρόγραμμα;

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα υποβάλλεις αίτηση χρηματοδότησης μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (https://www.gov.gr/). Ακολουθούν τα βήματα συμμετοχής:

  • Για την υποβολή της αίτησης απαιτείται υποχρεωτικά η προηγούμενη ταυτοποίηση με τη χρήση των προσωπικών κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (taxisnet).
  • Επόμενο βήμα μετά την ταυτοποίηση γίνεται υποβολή της αίτησης, δηλώνοντας τον 11ψήφιο αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας που βρίσκεται εγκατεστημένος ο προς αντικατάσταση ηλεκτρικός θερμοσίφωνας. Επίσης πρέπει να δηλωθεί ότι στην κατοικία μπορεί να τοποθετηθεί Ηλιακός Θερμοσίφωνας και δεν υπάρχει περιορισμός από κανονισμούς λειτουργίας (π.χ. κανονισμός πολυκατοικίας, κανονισμός λειτουργίας κτηρίου κ.λπ.).
  • Επίσης, στη δήλωση μπορεί να σημειωθεί η ύπαρξη ή μη μέλους ΑμεΑ στην οικογένεια, ώστε να γίνει η κατά περίπτωση διασταύρωση με στοιχεία του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) ή εναλλακτικά, μέσω προσκόμισης αντίστοιχης γνωμάτευσης ή πιστοποιητικού από υγειονομική επιτροπή πιστοποίησης αναπηρίας ή άλλη αρμόδια αρχή, η οποία κατά τον νόμο εξακολουθεί να ασκεί τις αρμοδιότητές της.
  • Τέλος, γίνεται καταχώρηση ενός μοναδικού αριθμού κινητού τηλεφώνου, που θα πιστοποιηθεί μέσω αποστολής κωδικού μίας χρήσης (OTP), ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί μετά από πιθανή έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης για την αποστολή του κωδικού της επιταγής (voucher) αλλά και για κάθε σχετική επικοινωνία.

Ποιο είναι το ύψος της ενίσχυσης;

  • Η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς κάθε νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.
  • Κάθε ωφελούμενος θα λάβει επιταγή (voucher), την οποία μπορεί να εξαργυρώσει σε προμηθευτή της επιλογής του.
  • Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.
  • Η τελική αξία της κάθε επιταγής εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του ηλιακού θερμοσίφωνα (χωρητικότητα δεξαμενής ζεστού νερού).


H επιδότηση θα είναι συνάρτηση της χωρητικότητας του boiler και της εισοδηματικής κατηγορίας του ωφελούμενου.

Συμμετέχουν όλοι οι Ηλιακοί Θερμοσίφωνες;

Συμμετέχουν όλοι οι Ηλιακοί Θερμοσίφωνες που θα δεις στο site μας και έχουν την σήμανση για το πρόγραμμα ανακύκλωσης.

Κάνε ''κλικ'' στο σύνδεσμο για να έρθεις σε επικοινωνία με ένα κατάστημα euronics με σκοπό να αντικαταστήσεις τον παλιό σου θερμοσίφωνα.

Αφήστε το σχόλιό σας